Nyhetsarkiv


2016.02.11
Mässan, Ytskydd 2016 är genomförd.

2 intensiva dagar där olika leverantörer träffades och visade upp sina ytskyddsprodukter, utrustningar och appliceringstekniker mm för en mer hållbar livslängd. En bättre livslängd för både betong och metall. Sista dagen var det vår tur att inta scenen och berätta om microcement. Både som ytskydds-, och interiörprodukt. En intressant mässa med fokus på förhindra eller försena destruktion. På bilden* Gustav Lavén /Cmentdesign samt Staffan Ruhedorfer / Betongstil i Stockholm och dessutom vår leverantör.

Ytskydd_2016

 


2015.12.05
En prästgård utanför Munka Ljungby

Vi behöver inte vara så noga med att täcka golvet eftersom det också skall “betongas”. Bilderna visar själva dusch-, och toalettdelen utan att själva ytlagret(sista) är lagt och försegling. Kompletta bilder läggs snart upp på Facebook.

betong_golv_vagg

 


2015.11.02

Möbler till IKEA

Skall ta fram på en vecka. En betongbänk och ett klassiskt köksbord i betong skall produceras. Olika interiörprodukter ska tydligen fotograferas stående / liggandes på dessa betongmöbler. Ett kul jobb!

mobler_bord_microcement

Nu finns de färdiga möblerna på Facebook.


2015.10.20
Bänkskivor / Mariastaden
Arbetet är påbörjat med Grosso Porcelan som är grunden!
i själva förvandlingen.

Microcement_nyhet
Bilder finns nu på Facebook.


2015.09.28
Trappa i Hittarp

Så här ser den ut före förvandlingen!
trappa_

Trappan är klar!. Se förvandlingen på Facebook.


2015.09.22
Villa i Lund

Under de två första veckorna i oktober ska vi förbereda och lägga ett nytt betonggolv före flyttning av ett helt kök.
Nuvarande golv, ett otroligt ojämnt lagt klinkergolv med underliggande golvvärme måste först justeras.
nyhet_microcement_lund
Med redan låg takhöjd finns inget utrymme för annat än minimal golvutjämning beräknat till 3-4 mm och därefter slipas ev. överbyggande klinkerytor ner. Därefter skall det armeras (glasfibermatta) och microcementeras. Således ska det klara sig med maximalt 8 mm lägre takhöjd. Vi återkommer med före-efter bilder om kunden ger ett ok. 2015.01.02. Se Facebook bilder


 


2015.09.11
Vi bokar vårt deltagande på YSG konferensen i Göteborg 2016

ytskydd
Med en egen monter ska vi tillsammans med vår leverantör i Stockholm. Ytskyddskonferensen visa upp fördelarna med microcement. Mässan går av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg / Feb 2016. Se närmare info via programmet nedan.

Vi presenterar microcement (Concrete Porcelan), både som designgolv och som ett alternativt reparationsmaterial.

Utöver det så visar vi också fysiska prover på ett osynligt halkskydd (OptiGrab Etch) för alla typer av stengolv. Detta sker genom en miljövänlig kemisk etsning av sten / klinkerytan.

Välkomna!

Läs mer på den officiella websidan >>

Läs programmet här >>

 

2015.08.14
Butiksgolv i Göteborg

Fredagen den 14:e åkte vi till Göteborg för att “betonga” ett butiksgolv. Arbetet omfattade totalt 60 kvm golvyta fördelat på tre separata ytor. En butiksyta på ca 50 kvm samt en liten korridor och en liten toalett. Samtliga ytor var klädda med ett gammalt linoleumgolv som vi applicerade microcement på. Vi fick naturligtvis skära bort vissa skadade och lösa golvdelar först. Därefter nivågjutning av dessa håligheter före vi la glasfiberarmeringen samt microcement ovanpå. En slutresultat med bilder kommer senare att läggas upp under länken “referenser”. Vi försökte naturligtvis ta en bra bild själva men byggstrålkastaren som var vår enda ljuskälla sista kvällen gav ingen rättvisa. Kunden kommer därför inom kort leverera slutbilder till oss. Notering 2015.09.18. Bilder kommer men tyvärr är inredningsarbetet försenat. Beräknat vara klart till den 1.a oktober och då får vi bildmaterial.

golv_microcement_arkiv2015.07.30
Metro blogg!
Tidningen Metro uppmärksammar vår partner. Klicka på länken och läs mer.

idacarrol.metromode.se/2015/07/30/betonggolv

microcemet_betonggolv_arkiv


2015.08.02
Antihalkbehandling i Kungsbacka

Antihalk-behandling av stengolv återupptas. Sedan tidigare har en av oss arbetat med sk etsning av stengolv för att förhindra halkolyckor på våta golv. När en gammal och nöjd kund ringde (Kungsbacka kommun) och önskade en repetition på badhusgolvet plus fler golvytor säkrade så tackade vi ja. Finns nu som en egen länk “Halkfria Golv” i huvudmenyn för mer information.

antihalk_behandling


 

2015. 07. 01
Avtal med R&R Betongstil i Stockholm

Vi har ingått ett samarbetsavtal med R&R Betongstil AB i Stockholm. Det innebär att vi använder samma typ av högkvalitativa produkt som benämns Concrete Porcelan. Den är hårdare men med bibehållen elasticitet jämfört med traditionell microcement.

Vi kommer dessutom att samarbeta och koordinera gällande mer omfattande uppdrag. Rent arbetsmässigt får vi en bättre logistik, mer personal vid behov och kan täcka en större geografisk yta i Sverige.

betongstil