Om du tvunget vill ha gjutna bänkskivor så kan vi göra det på plats så du får ROT-avdraget godkänt

En fönsterbänk gjuten på plats!

Vi valde att bygga gjutformen och gjuta runt den gamla bänkskivan.

Med omvänd gjutning skapas en mer rå och ruff betonglook!

Close up på en härligt rå betongyta! Passar till fönster-, köksbänkar, bordsskivor mm

Gjuta på befintliga bänkskivor i ett kök! Här med en lätt microcementerad yta för en tidlös och unik patina. Vackert!

Helt gjuten bänkskiva i betong.

Helgjuten bänkskiva
Skicka detaljerade ritningar till oss så lämnar vi offert på dina bänkskivor. Vi gjuter upp till 45 mm tjocklek. I våra priser ingår mätning, anpassad gjutform, flexibelt färgval, samt en håltagning för spis eller vask ( inkl. blandare). Efterslipning / polering impregnering, fläckskydd och en betongpolish ingår naturligtvis . Betongen är fortfarande difussonsöppen (kan andas). Det enda som tillkommer  är milersättningen (inom Skåne). Rotavdrag kan nyttjas.
Fläckresistens och reptåliget.
Betong är natursten och är känsligt för fläckar och repor varför vi efterbehandlar betongen i 3 olika steg. En impregnering som kristalliserar porerna och härdar ytan ytterligare.Efter det applicerar vi fläckskyddet (Nano) som tränger ner på djupet och därefter en betongpolish (halvmatt) som i sig också står emot viss spill mm.
Du kan exempelvis spilla vin, citron, fett och annat alkaliskt utan problem och utan att känna stress att direkt behöva torka ytan. Problemet uppstår först om du låter spillet ligga i flera timmar. Speciellt syran från vinäger, citron etc kan ge en något ljusare fläckmarkering på ytan. Skriftliga skötselråd lämnas efter varje leverans.

Gjuta på plats!

En gjuten och armerad bänkskiva i kök, fönsterbänk mm är inga problem. Färdig att användas efter 2 dygn tack vare en unik härdningsteknik som gör att processen kortas ner betydligt. Utan extern påverkan. Efter ca 6 timmar tar vi bort gjutformen och kan börja med våtslipning och polering. Så varför vänta flera veckor på din betonginteriör när vi kan fixa det så mycket snabbare.

Kombinera gjutning med microcementerat ytskikt

Microcement läggs normalt i fyra separata skikt som du vet. När man nu kombinerar den gjutna betongskivan med en microcementerad yta så läggs bara ett alternativt två skikt finbetong(Fino). Och dessutom exakt i den betongfärg du önskar. På detta sätt får man fram en patina med synliga schatteringar (bränningar) som ger bänkskivan ett helt annat djup och dimension. En underbar och definitivt helt unik bänkskiva i betong finns nu i ditt kök. Kontakta oss för en offert.

Microcementerad bänkskiva!

Är något lägre prismässigt och utföres alltid på din befintliga bänkskiva eller på en limmad MDF stomme Fördelen med en microcementerad bänkskiva är att du slipper skarvar i vinklar etc, Här glasfiberarmerar vi runt alla kanter, murar två lager grovbetong och två lager finbetong(yta), eget färgval, efterslipning, impregnering, fläckskydd (nano) samt ytbehandling med en betongpolish (halvblank). Milersättning tillkommer. Rotavdrag lämnas. Kontakta oss för en kostnadsfri offert