Har du halkproblem som i sin tur skapar problem för dina kunder, personal etc?
Oftast uppkommer en markant ökad halkrisk när golvytorna utsätts för fukt eller vattenbeläggning. Det kan exempelvis vara efter en våtstädning, regn och rusk eller snömodd som dras in i lokalen. Då finns det bara en på sikt osynlig och effektiv behandling och det är med OptiGrab Etch.

Har du halkproblem som i sin tur skapar problem för dina kunder, personal etc?
Oftast uppkommer en markant ökad halkrisk när golvytorna utsätts för fukt eller vattenbeläggs. Det kan exempelvis vara efter en våtstädning, regn och rusk eller snömodd som dras in i lokalen. Då finns det bara en osynlig och bestående behandling och det är med OptiGrab Etch

OptiGrab Etch behandling på klinker

Vi har ännu inte mött någon typ av färgad eller ofärgad klinkerplatta som varit immun mot en antihalkbehandling med OptiGrab Etch.
Även de flesta högglansplattor behåller sin fulla glans efter behandlingen. Och självklart så testar vi alltid en platta före huvudbehandlingen. Detta på em diskret undanskymt plats för att kunna utvärdera styrkan på kemin kontra behandlingstiden. Också för att se så ingen färgförändring sker vilket kan ske på klinker av sämre kvalitet.

OptiGrab Etch behandling på klinker

Vi har ännu inte mött någon typ av färgad eller ofärgad klinkerplatta som varit immun mot en antihalkbehandling med OptiGrab Etch.
Även de flesta högglansplattor behåller sin fulla glans efter behandlingen. Och vi testar alltid en platta först på ett diskret undanskymt ställe för att utvärdera styrkan på kemin kontra behandlingstid. Också för att se så ingen färgförändring sker vilket kan ske på klinker av sämre kvalitet.

Vattenpalatset Kaskad i Tingsryd

Så här nöjd ser Henrik Morin på Tingsryds Bostäder ut kl 09.08 på lördag morgon den 13 december 2020. Han är supernöjd när han testat av de behandlade golvytorna. De gick från absolut glashala till 100% friktion och omöjligt att kasa på trots att golvet var spolat med vatten. Vi kom kl 16 dagen innan och körde på hela natten för att klara de 500 m2 som var beställt. Så i tio fall av tio kommer vi när lokalen är tom.  En helg eller efter dagens stängning. Oavsett vad klockan blir brukar vi klara ett beting innan nästa dags öppnande och trafik av fötter.

Vattenpalatset Kaskad i Tingsryd

Så här förnöjsamt nöjd såg Henrik Morin från Tingryds Fastighets AB ut kl 09.08, Lördagen den 13 december 2020 när han testat av de behandlade golvytorna. De Från absolut glashala till 100% friktion och omöjligt att kasa på trots att golvet var spolat rikligt med vatten. Vi anlände kl 16 dagen innan och körde på hela natten för att klara de ca 500 m2 som var beställt. Så i tio fall av tio kommer vi när lokalen/lokalerna är tomma så inget driftstopp uppkommer.  En helg eller efter dagens stängning. Oavsett vad klockan blir brukar vi klara ett beting innan nästa dags öppnande och ny trafik av fötter börjar.

 

 

OptiGrab Etch ger en helt osynlig men mycket effektiv antihalkbehandling.

Turning Torso / Malmö, Helsingborgs Simhall, Kungsbacka simhall, Brottkärrsskolan i Göteborg m.fl och sist Vattepalatset Kaskad i Tingsryd har en sak gemensamt. De publika golvytorna är behandlade med OptiGrab Etch (tidigare namn OptiGrip).

OptiGrab Etch
– är en transparent vätskebaserad produkt som ger ca 90% bättre friktionskoefficient (R-Skalan) på den behandlade ytan. Vi når resultatet R10 upp till R11 på en behandling vilket är de näst högsta värdena för friktionsberäkning. Oavsett om golvet är av kakel, klinker, mosaik. Även emaljerade ytor som badkar responderar på behandlingen.

Bevis före behandling

– Om du som kund har en klinkerplatta extra kan du tillsända oss den. Om inte så ger du oss klinkermodell och inköpsställe
så får vi se om vi kan skaka fram en likadan.


Vad händer?

En enkel beskrivning är att små porer s k mikroporer etsas ner i underlaget. Det är 1 000 tals microporer per m2 på underlagets ytskikt. Dessa s k. microporer är helt osynliga för blotta ögat men i sig leder de till en lika osynlig strukturförändring av materialytan. Man kan likna effekten med en s k vaccum effekt.  Mikroporerna skapar en dramatiskt ökad friktion som känns fördt när golvet är fuktigt. Oavsett om det är en skobeklädd fot eller en barfota fot som beträder det fuktiga golvet.

Hur länge kan jag vara trygg?
– Behandlingen har med rätt skötsel och rätt städkemi en mångårig effekt. Mekaniskt slitage däremot gör att golvmaterialet i sig slits ner och därmed minskar också djupet på microporerna. En behandling håller från 5 – 10 år beroende på slitage, golvtvättmedel, plattans kvalite samt trafikvolym.

 

 

Bilden ovan illustrerar
– vad som händer med dessa mikroporer efter ett tag utan städning.
I en simhall är det hudfetter, hudavlagringar samt kalkbildning som fyller porerna. I butiker m m är det motsvarande sand, grus och annan smuts som fyller microporerna. Dessa måste regelbundet tvättas ur och då gäller det att inte fylla på porerna med felaktiga underhållsprodukter. Som exempelvis produkter som innehåller vaxer och polermedel.

Antihalkbehandling i restaurangkök

Här är det köket på Grand Hotel i Mölle som vi antihalkbehandlar med OptGrab Etch. Det var i stort sett omöjligt att säkert beträda dessa golvytor när de var fuktiga. Samtidigt som vi antihalkbehandlar golvytorna ger man både fogar och plattor en effektiv och antibakteriell rengöring. Viktigt är också att inga färgförändringar sker i samband med behandlingen